Obtížnost: Pokročilý / Zkušený tvůrce
Časová náročnost: do hodiny

DIY: Jarní akvarelové přání – květinový věneček

Co budete potřebovat:

Postup:

  1. Akvarelový papír, já jsem použila Canson – mix media Imagine, rozdělte svisle tenkou čarou napůl a odměřte dva čtverce vedle sebe. 
  2. Následně si do pravého čtverce namalujte tužkou skicu libovolných jarních květin ve tvaru věnečku. Mohou se libovolně překrývat a když nějaký kvítek uteče mimo kruh vůbec to nevadí. Přání ořízněte na tvrdé podložce řezacím nožem a připevněte si jej washi páskou k pracovní podložce nebo stolu, aby se vám nevlnilo při mokré malbě.
  3. Než začnete květiny vybarvovat lehce skicu přegumujte, aby skica neprosvítala pod barvami.
  4. Dále s brushpenem, použila jsem Karin Brushmarker, začněte vybarvovat postupně květiny nejdříve na suchý podklad a mokrým štětcem je libovolně roztahujte. S brushpenem můžete sáhnout i do mokré malby, udělá vám krásný rozpitý efekt nebo na zaschlou malbu domalujte drobné detaily. Nebojte se barvy různě míchat mezi sebou. 
  5. Pro finální drobné kapičky si můžete na paletu nebo keramický talíř udělat pár tahů s brushpenem, mokrým štětcem nabrat barvu a zlehka přání postříkat. Doporučuji natrénovat na zkušební papír, aby kapičky byly opravdu jemné a podtrhly samotnou malbu.
    Tip: Pokud se vám okraje nebudou úplně zamlouvat (barva nevystoupí na okrajích, jak byste si představovali), můžete použít černý tenký liner na okraje květů /lístků, kterým malba vystoupí.
  6. Po kompletním zaschnutí odlepte washi pásku a přání opatrně přehněte. Doporučuji vložit do středu pravítko, aby vznikla ostrá hrana. 

Za tento krásný příspěvek děkujeme autorce Petře Horčičkové (Instagram: @petrahorcickova).